Menu
Winkelwagen

Over Despert

OVER DESPERT & CO

ONZE HISTORIEK = 100 JAAR ERVARING

De Franse familie Despert begon na de Eerste Wereldoorlog met wijnimport in België. Natuurlijk ging het aanvankelijk om Franse wijnen, maar de nieuwe generatie Despert levert ook pittige wijnen uit Spanje, Portugal, Italië, Chili en Zuid-Afrika.

Despert keurt en kiest al zijn wijnen op de châteaus in het land van oorsprong. Hij adviseert en bevoorraadt de horeca, maar ook de particulier kan van zijn vakkennis profiteren voor enkele flessen.

Firmin Despert, een fransman uit Correze, vestigde zich na de eerste wereldoorlog in België. Hij vond al snel een trouw cliënteel voor zijn wijnen. De tweede wereldoorlog riep hem terug naar het vaderland. Doch in 1945 kwam hij definitief terug naar België.

Bij zoon, Jacques, is de wijn er met de paplepel ingegoten; zeer tot zijn tevredenheid overigens, want hij is een gepassioneerd wijnkenner. Wijn importeren is ongelooflijk boeiend. Er wordt heel wat afgereisd om nieuwigheden te ontdekken. Na een blindproeverij wordt de balans opgemaakt over de verhouding kwaliteit en prijs.

Ook de continuïteit , de politiek en de know_how van het château worden onder de loep genomen alvorens tot import over te gaan. Buiten een mooi aanbod in Franse wijnen wordt er de laatste jaren ook sterk gewerkt met wijnen uit Italië, Spanje, enz. De opvolging van deze mooie traditie zal door Marc Bergmans, de nieuwe partner, verzekerd worden.