Hoe regelmatiger verdeeld en hoe fijner de belletjes van de mousse zijn, des te beter is de Champagne. Er zitten gemiddeld 250 miljoen belletjes in een fles Champagne.
Afkomstig van hun 28,5ha golvende en zonzatte wijngaarden, in en rond Champillon.Waarin voor 40% de stoere en edele Pinot Noir voor diepgang, rijke afdronk en stoerheid zorgt, terwijl een andere 40% Chardonnay de volle en intense aroma's ondersteunt en de laatste 20% Pinot Meunier instaat voor frivole finesse, plus dat zo noodzakelijke tikkeltje "fraîcheur" waardoor deze Champagne uitblinkt als perfect apertief.
Al sinds 1670 slaagt de familie Autréau erin (nu de 3de generatie) om de typische kenmerken van de ondergrond en van de druivensoorten tot uitdrukking te brengen in de verschillende champagnewijnen die ze produceert. Het domein ligt op de hellingen van Champillon (premier Cru dorp uit de Vallée de la Marne) en is nu 32 ha groot, verspreid over 5 verschillende 'terroirs' in zowel Premiers als Grands Crus, wat hen toelaat een grote diversiteit aan champagnes aan te bieden die tot van de beste van de "Côte des Blancs" en van de "Vallée de la Marne" behoort. De adelbrieven van de familie Autréau uit het schattige dorpje Champillon (Premier Cru) gaan terug tot in 1670. Uit oude archieven is immers bewezen dat alle leden van deze familie ononderbroken geboren zijn en gewoond hebben in Champillon en er wijnbouw beoefenden. Precies van in hetzelfde jaar als de wereldberoemde pater Dom Pérignon in het nabije stadje Sainte-Ménéhould geboern werd, om later de peetvader van de champagne te worden. Gérard en zoon eric zetten deze formidable tradite voort en weigeren maar ook de minste toegeving te doen op het vlak van de kwaliteit.