Hoe regelmatiger verdeeld en hoe fijner de belletjes van de mousse zijn, des te beter is de Champagne. Er zitten gemiddeld 250 miljoen belletjes in een fles Champagne.
Prosecco is één van Italië's meest gekende mousserende wijnen. De naam van de wijn komt van de druif Prosecco en wordt geproduceerd in de dorpjes Conegliano en Valdobbiadene in het noorden van Italië. Karakteristiek voor de Prosecco zijn een lichtgele strokleur, gematigde body, frisse toetsen en uitgesproken bloemen en fruit in de neus. Een goede Prosecco nodigt uit tot meer en is ideaal voor het aanscherpen van de appetijt.
Opgericht in 1878 als een Veronese wijnhandelaar en in de eerste decennia van de 20ste eeuw verder ontwikkeld dankzij de oprichten Terence Biscardo. In het midden van de 20ste eeuw nam de zoon, Luigi, het bedrijf over en het werd snel één van de belangrijkste van de regio met investeringen in de processen om de wijn te maken en te bottelen. Dankzij deze investeringen opende nieuwe markten naar de VS en de rest van Europa. Tot op de dag van vandaag volgen de huidige erfgenamen, Maurizo en Martino Biscardo, het pad van onderzoek, kwaliteit en innovatie, alle belangrijke aspecten die dit familiebedrijf characteriseren.