Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De wijnen krijgen hun donkere kleur van de schil van de druif, die vergist met het druivensap. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door hoe lang het product te rijpen heeft gelegen; een jonge rode wijn zal een wat paarse kleur hebben.
La Luna e i Falo Barbera d’Asti Superiore is een elegante en verleidelijke wijn. ‘Easy going met klasse! De kleur is granaatappel rood, de geur is intens en complex. Een mooie balans tussen donkerrood fruit, viooltjes, zoethout en vanille door de houtrijping. In de mond is deze Barbera d’Asti lekker knapperig en droog. Het fruit en de vanille komen terug in de smaak. De afdronk is lang. Een heerlijke wijn met een verfijnde complexiteit in geur en smaak.
De wijngaarden van Viti Colte worden met veel zorg verzorgt door de wijnmakers. Ze kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. De wijnvelden hebben een lage opbrengst van hoge kwaliteit.Om een zo goed mogelijke balans te krijgen tussen structuur en complexiteit worden de druiven voor La luna e i Falo uit verschillende wijngaarden gehaald. Na de traditionele vinificatie rijpt de wijn nog 12 maanden in kleine eiken vaten, waarvan 1/3 nieuw is. Hierdoor krijgt de wijn een gelaagde diepte en karakter. Zo ontstaat een zeer genuanceerde Barbera met klasse en expressiviteit.
DECANTER MAGAZINE : 94 POINTS
GABERO ROSSO : TRE BICCHIERI
"Vite Colte is the winegrower’s skill." 180 wijntelers met 300 hectaren wijngaarden in Piemonte waarvan een deel is omgevormd tot biologische landbouwprocedures. Elke wijnbouwer reserveert een stuk van zijn landgoed voor het Vite Colte project en bewerkt dit met minutieuse aandacht. Echte wijnbouwers die al hun kennis, passie en aandacht ten dienste stellen van dit project. Achter elke Vite Colte wijn schuilt een gezicht, een geschiedenis , een familie.