Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De wijnen krijgen hun donkere kleur van de schil van de druif, die vergist met het druivensap. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door hoe lang het product te rijpen heeft gelegen; een jonge rode wijn zal een wat paarse kleur hebben.
Onze wijngaard geniet de invloed van een micro-klimaat, welke het verschil tussen de zonovergoten dagen en koele nachten prachtig beheerst. De bodem, samengesteld uit bruine klei en ronde keien, is in perfecte osmose met deze klimatologische invloed. Dit mooie geheel biedt ons mooi rijp fruit, de grondlegger bij uitstek van de charme van de Pinot Noir. Met zijn verfijnde aroma's van rode vruchten en zachte kruiden onderscheidt Bel Echo zich door zijn fluwelen structuur, waar de fruitige volheid goed vermengd is met het karakter van de druif.
Nestled under the southern foothills of Marlborough’s Wairau Valley, Clos Henri is the wine estate meticulously established and organically run by the famous Sancerre wine growing family of Henri Bourgeois. Combining 10 generations of winegrowing know-how from the Bourgeois family, Clos Henri crafts textural and elegant wines from the three different soil types of the estate, partially comprised of a clay hill slope, the family uses the best of French and New World winegrowing techniques to capture the essence of Marlborough’s intense character and reveal the unique identity and depth of the Clos Henri terroir. “Our ultimate objective is to offer a wine that tells you the story of its origin, whispers he is not French but Marlborough and voices he is a craft from the specific Clos Henri terroir” says Arnaud Bourgeois, General Manager.