Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De wijnen krijgen hun donkere kleur van de schil van de druif, die vergist met het druivensap. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door hoe lang het product te rijpen heeft gelegen; een jonge rode wijn zal een wat paarse kleur hebben.
Deze wijn is gemaakt met dè Spaanse wijndruif bij uitstek de Tempranillo. Traditionele gevinifiëerd met nadien een rijping van 12 maanden op Amerikaanse eik en erna minstens 2 maanden op fles. Dieprode intens gekleurde wijn. Aroma's van donker fruit in combinatie met mooie houttoets. Zeer sappige volumineuze, doch toegankelijke wijn.
Finca La Estacada is opgericht in 2001 naar de droom van de Cantarero Rodríguezfamilie. Deze familie is al langer bekend in de oenologische wereld en hun naam heeft een goede reputatie. Vanaf de start waren de oprichters dan ook vastbesloten alleen het beste van hun wijngaarden te plukken. Ze werken met een ambitieuze visie. De druivensoorten die aan hun stokken groeien, zijn voornamelijk populaire variëteiten: Tempranillo (met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar), Cabarnet Sauvignon, Syrah en Merlot, maar ze hebben deze rassen niet uit trendgevoeligheid gekozen. In plaats daarvan geloven ze dat juist deze samenstelling aan wijnstokken de perfecte combinatie levert om wijnen te produceren die tot de wereldklasse behoren. In het verlengde hiervan gebruikt de familie alleen de nieuwste materialen en technieken zodat maximale hygiëne en efficiëntie gegarandeerd kan worden. Hierbij beschikken ze over een rijpingshal van 6000 vaten en maar liefst 278 hectare aan grond.