Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De wijnen krijgen hun donkere kleur van de schil van de druif, die vergist met het druivensap. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door hoe lang het product te rijpen heeft gelegen; een jonge rode wijn zal een wat paarse kleur hebben.
De Campo al Mare is een blend van 60% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in één jaar oude Franse eiken vaten. In de fles rust de wijn verder voor minstens 3 maanden. Dieprood van kleur en een kenmerkend aroma van rijp fruit, ietwat florale tonen, mint en een tikje vanille en toast. Vol en zacht van smaak. Een elegante, fijne structuur en een aantrekkelijke complexiteit. Gulle afdronk die bijdraagt aan het drinkplezier. Een wijn die geroemd wordt in de diverse internationale wijnbladen en klaar is om ontdekt te worden door de wijnliefhebbers.
The Folonari family has worked in the wine making sector since the end of the 1700's. In 1912 Italo Folonari, the grand father of Ambrogio Folonari, together with his brother Francesco, bought the Ruffino company, well known at the time for the Chianti wine, characteristically packaged in flasks. In 2000 Ambrogio left the Ruffino company and the rest of the family, and together with his son started the “Ambrogio and Giovanni Folonari Estates”, keeping some of the best lands. In such a way, a group of companies was founded in one of the most suitable vine areas of Tuscany: Tenuta di Nozzole and Tenute del Cabreo (in Chianti Classico), Campo al Mare (Bolgheri), La Fuga (Montalcino), TorCalvano (Montepulciano), Vigne a Porrona (Maremma)