Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De wijnen krijgen hun donkere kleur van de schil van de druif, die vergist met het druivensap. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door hoe lang het product te rijpen heeft gelegen; een jonge rode wijn zal een wat paarse kleur hebben.
Chapelle Lenclos is de topwijn van wijnbouwer Patrick Ducournau van Domaine Mouréou. Ducournau is één van de pioniers in het gebruik van de “micro-oxidatie” voor rode wijnen in het zuidwesten van Frankrijk. Deze techniek bestaat erin om zeer kleine hoeveelheden zuurstof in het vat te brengen via een porseleinen staafje, en dit om de zeer sterke tannines van de Tannat druif te verzachten én om de structuur in de jonge wijn te ontwikkelen. Door middel van deze procedure is de Chapelle Lenclos een fluweelzachte en toegankelijke wijn, echter zonder in te boeten aan de typische Madiran smaak. De wijn heeft een volle, rijke en voluptueuze smaak en is nu reeds perfect op dronk, maar heeft ook alle kwaliteiten in zich om heel mooi te verouderen en zo te evolueren naar een wijn met een diep en complex smaakpallet.
Patrick Ducournau is één van de meest vooraanstaande en invloedrijke wijnbouwer in de Madiran-streek. De laatste 10 jaar werden meer dan 70 ha wijngaarden volledig geherstructureerd, door middel van de aanplanting van wijnstokken in hoge densiteit en de optimalisatie van de vinificatie en verouderingsmethodes.