Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De wijnen krijgen hun donkere kleur van de schil van de druif, die vergist met het druivensap. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door hoe lang het product te rijpen heeft gelegen; een jonge rode wijn zal een wat paarse kleur hebben.
Deze Pollùce gemaakt van een zeer typische druif uit deze streek, de nero buono (letterlijk 'goede zwarte'). Een druif die al eeuwen geleden in dit gebied voor kwam en wordt verbouwd op de heuvels met vulkanische bodem rondom het stadje Cori. Intense robijnrode kleur, harmonische en aanhoudende geur van bosvruchten en cacao tonen. Vol en elegant van smaak. Rijping in roestvrijstalen tanks gedurende 12 maanden, daarna nog 6 maanden op fles.
Cincinnato ligt net ten Zuiden van Rome, vrijwel direct aan de kust. Vanwege deze ligging waait er altijd een licht briesje waardoor schimmels weinig kans maken. Hoewel de wijnen niet biologisch gecertificeerd zijn, zijn de druiven zelf dat wel. Op het etiket zien we een afbeelding van Cincinnatus die zijn land bewerkt met een os,nadat hij terugkwam als overwinnaar van een oorlog, zo'n 400 jaar voor Christus.