Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De wijnen krijgen hun donkere kleur van de schil van de druif, die vergist met het druivensap. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door hoe lang het product te rijpen heeft gelegen; een jonge rode wijn zal een wat paarse kleur hebben.
Een dieprode kleur en een complexe geur waarin je zoethout, anijs en vanille herkent. Hij is vol en rijk in de mond, stevig en met gepolijste, mooi afgeronde tannines: een wijn met een grote toekomst.
JEAN-LUC BALDES Het landgoed van Clos Triguedina beslaat een terrein van 65 hectare. De eigenaar is Jean-Luc Baldès, de 7e generatie van dit familiebedrijf. Hij studeerde af in Beaune en werkte als manager in de Bordeaux-streek op Château Coutet. Hij keerde terug naar Clos Triguedina in 1991 om zijn vader op te volgen. In 1995 reeds werd hij uitgeroepen tot beste Franse Wijnmaker door het Gault Millau magazine. Lang was Clos Triguedina ook een rustplaats voor pelgrims onderweg naar Santiago de Compostella.