Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De wijnen krijgen hun donkere kleur van de schil van de druif, die vergist met het druivensap. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door hoe lang het product te rijpen heeft gelegen; een jonge rode wijn zal een wat paarse kleur hebben.
Deze robuuste en mooi in balans zijnde Superiore wordt geproduceerd uit geselecteerde druiven. Dit levert een wijn op met een robijnrode kleur en een mooi bouquet van pruimen, bramen en kersen. De smaak is vol fruit, harmonieus en aanhoudend. Heerlijk bij gegrild vlees en (oude) kazen. Geplukt in oktober en vervolgens 1 jaar op eiken vaten gelagerd.
De Cantine di Castignano, is een van de drie grootste wijncoöperaties in de regio de Marche, met ongeveer 500 hectare wijngaarden en een gemiddelde jaarlijkse productie van ongeveer 450.000 flessen. Al meer dan 50 jaar is de cantina het referentiepunt van de wijnbouw van het Piceno gebied, maar ook voor de productie van hoogwaardige extra vergine olijfolie tegen een zeer betaalbare prijs. Het bedrijf werd opgericht in 1960 met als doel het maken van wijn uit de druiven van de omwonende boeren van wie het bedrijf op het grondgebied van de gemeente Castignano en buurgemeenten lagen.