Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De wijnen krijgen hun donkere kleur van de schil van de druif, die vergist met het druivensap. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door hoe lang het product te rijpen heeft gelegen; een jonge rode wijn zal een wat paarse kleur hebben.
Deze rode wijn van 60% Garnacha en 40% Cariñena heeft een mooie kersenrode kleur, met violette toetsen; verkregen door de druiven gedurende 12 dagen apart te laten rijpen op een constante temperatuur van 24°C, waarna de wijn gedurende 5 maanden op eiken vat rijpt, waarna hij licht gefilterd wordt. In de neus domineren kleine rode vruchten die mooi ondersteund worden door een vleugje specerijen en toast. In de mond toont deze wijn zich mooi gestructureerd en vol, en komen de aroma’s volledig tot uiting. Robert Parker : 89 points
Het wijngebied waaiert uit naar het noorden vanuit het kuststadje Figueras in de noordoostelijke hoek van het district Girona en ligt in het noorden direct tegen twee Franse AOC’s aan: Banyuls en Côtes de Roussillon. Aan de oostzijde grenst het gebied aan de zee. De familie Espelt is jaren actief in de wijnbouw, en in 2000 werd de eigen bodega opgericht. Vandaag zijn het vooral de dochters die de touwtjes stevig in handen hebben. Er werd zwaar geïnvesteerd in moderne technologieën, zonder hierbij echter de traditionele gebruiken en vakmanschap uit het oog te verliezen.