Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De wijnen krijgen hun donkere kleur van de schil van de druif, die vergist met het druivensap. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door hoe lang het product te rijpen heeft gelegen; een jonge rode wijn zal een wat paarse kleur hebben.
Deze karaktervolle wijn van Castelamaure is een mooi voorbeeld van wat de streek te bieden heeft. Het specifieke en bijzondere landschap -gedomineerd door tijm, lavendel en rozemarijn- komt terug in de neus van de wijn. De smaak is intens en zwoel, met toetsen van zwarte peper en olijven. Een lekkere en karaktervolle wijn!
De coöperatie van Castelmaure is één van de meest dynaische van de Corbières. Het dorp Castelmaure en de coöperatie zijn gelegen in het uiterste zuiden van de appellatie, aan de voet van de bergketen die het gebied scheidt van de Rousillon. Deze heuvels beschermen het plateau van Castelmaure tegen de vochtige invloeden van de Middellandse Zee. In combinatie met de kalkrijke bodem en het warm klimaat resulteert dit in inense en mooie wijnen.