Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De wijnen krijgen hun donkere kleur van de schil van de druif, die vergist met het druivensap. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door hoe lang het product te rijpen heeft gelegen; een jonge rode wijn zal een wat paarse kleur hebben.
Diep robijnrood gekleurde wijn met een uitnodigend aroma van rijp rood fruit met iets van peper en zoethout. In de goed gestructureerde smaak proeft men de mooie balans tussen de zachte tannines en het rijpe fruit met een fijne lichte kruidigheid, waarna de wijn afrondt met een aangenaam verrassend lange nasmaak.
De familie Miquel verbouwt al wijn in de Languedoc sinds het Ancien Régime. Sinds 1791 zorgt de familie voor het domein Cazal Viel dat voordien onderhouden werd door de monniken van de Abdij van Fontcaude. Gesitueerd in het hart van de Languedoc wordt gedurende de jaren enorm veel ervaring overgedragen aan de volgende generaties van onze familie, die kent het landgoed ondertussen door en door.